Ustanovitev pevskega zbora OPD Koper

Skupina planincev, ljubiteljev petja, ki se je 2. januarja 2009 v čudovitem sončnem dnevu zbrala na vrhu Slavnika, je z navdušenjem pozdravila predlog, da v okviru dejavnosti OPD Koper ustanovimo tudi pevski zbor. Dragica Igličar, ki je prevzela vlogo koordinatorke in predsednik OPD Aldo Zubin sta natanko ob 12. uri s stiskom roke simbolično potrdila namero. Prisotni so dogodek takoj proslavili na najbolj primeren način, navdušeno so zapeli.
Zbor bo združeval ljubitelje petja, ki jih je v društvu veliko in ohranjal slovenske ljudske in umetne pesmi s planinsko in širšo tematiko. Planinci bodo peli za planince, ustvarjali prijetno vzdušje na akcijah OPD kot so izleti, družabni dogodki in obeležitve pomembnih obletnic, preprosto, sproščeno, brez posebnih umetniških ambicij. Prvič se bodo naši pevci občinstvu predstavili na občnem zboru ob 60. letnici OPD 6.3.2009 v dijaškem domu v Kopru.
Rečeno, izvedeno: zgodovinski dan, prvo srečanje pevcev z dirigentko Mirjano Bonin, se je zgodil v sredo 14. januarja zvečer v društvenih prostorih. Prišlo je12 pevcev, nekateri so se opravičili, zagotovo bodo prišli naslednjič, na prvo pravo vajo, ki bo 21. januarja ob 20.uri. Tudi na začetnem srečanju niso držali križem rok. Pogovorili so se o splošnih ciljih zbora, pokramljali o izkušnjah in si povedali, kaj bi peli najraje oz. katere pesmi so nekakšna obveza vsakega planinca in seveda tudi planinskega zbora.

promocija