04.10.2014 6 ur Slavnika – planinski izziv

Last modified date

Podgorje-SlavnikV soboto, 4. oktobra ljubitelje hribov vabimo na planinski izziv vzdržljivosti »6 ur Slavnika«, ki ga organiziramo istrski gorski tekači v sodelovanju z oskrbniki Tumove koče in Obalnim planinskim društvom (OPD). V času med 10. in 16. uro bodo pohodniki poskusili opraviti čim več vzponov iz Podgorja do Tumove koče na Slavniku. Prireditev ni tekmovalnega značaja in bo v ospredju druženje, vseeno pa bomo na koncu sestavili lestvico in se poklonili najvztrajnejšim, ki bodo opravili največje število vzponov. Letak. Podrobnosti:
proga: od srede vasi Podgorje (pod hrastom) navzgor po strmi markirani poti, navzdol po položni markirani poti (orientacija je dokaj enostavna, vendar bo trasa na kočljivih mestih tudi primerno označena). Ker spoštujemo naravo, se držimo samo markiranih poti! Krožno pot smo izbrali zaradi velike gneče siceršnjih pohodnikov in zaradi samega terena. Vzpon je dolg cca. 2,5 km s 500 metri višinske razlike, spust je dolg cca. 5 km.
kako do Podgorja: Primorsko avtocesto v smeri proti Kopru zapustite na izvozu Kastelec (takoj za tunelom Kastelec) in se nato usmerite najprej v smer Črnega Kala, nato pa se usmerite levo. Cesti, ki se najprej strmo vzpne, sledite mimo kamnoloma in nato na vrh kraške planote, od koder boste že videli Slavnik. Do Podgorja je še dobrih 5 kilometrov.
start izziva bo ob 10.00 »pod Hrastom«, kjer boste dobili tudi startne številke, cilj pa ob 16.00 pri koči. Štejejo opravljeni vzponi do 16.00. Na obeh točkah bosta tudi okrepčevalnici z vodo, izotonikom, sadjem … Tako na vrhu kot v dolini boste v zvezek vpisali startno številko, število vzpona/spusta ter čas prihoda, da bomo lažje vodili evidenco vzponov.
startnine ne bo, so pa dobrodošli prostovoljni prispevki.
– po končani prireditvi bomo nadaljevali z druženjem v Tumovi koči, kjer bo udeležencem na voljo topla malica (jota) po znižani ceni 3 evrov. Potrudili se bomo zagotoviti tudi spominsko darilo.

Prijave sprejemamo na licu mesta do 15 minut pred startom, ko bo na vrsti kratek briefing. Prijave bodo možne tudi po startu, pogoj za udeležence pa je, da opravijo vsaj 2 vzpona. Zaradi lažje organizacije so zaželene predprijave po elektronski pošti na naslov: mitja.volcansek@gmail.com.

 

promocija

Share