OPD na DOS Extreme 2010

Last modified date

Na četrti mednarodni ultramaratonski kolesarski dirki okoli Slovenije DOS Extreme 2010, ki bo potekala med 14. in 16. majem s startom in ciljem v Postojni, bosta nastopila tudi dva člana kolesarskega odseka OPD Koper, Sebastjan Nedoh in Nevijo Santin. Gre za izjemen športni in medijski dogodek, najverjetneje najodmevnejšo kolesarsko manifestacijo v letu 2010 v Sloveniji, ki je uvrščena v nabor dirk za evropski in svetovni pokal s strani svetovne ultrakolesarske zveze.

Trasa poteka iz Postojne do Obale, nato preko Nove Gorice, Cola in Idrije proti severu, kjer tekmovalce čaka najtežji vzpon na Vršič. V nadaljevanju pot vodi preko Gorenjske, Štajerske in Koroške proti vzhodu, kjer se v Prekmurju obrnemo nazaj proti Postojni po južni strani. 

Sebastjan in Nevijo sta že izkušena ultramaratonca, saj imata za sabo že kar nekaj uspešnih udeležb na ultramaratonih svetovnega formata (1200 km non stop Pariz-Brest-Pariz, 1001 milja Milano-Rim-Milano…) Želimo jima srečno pot in kar se da ugodno vremensko napoved.

http://www.dos-extreme.si/

promocija

Share