23.02.2012 Predavanje: Po kanadskem Skalnem gorovju

Last modified date

OPD Koper vabi člane društva in vse ljubitelje naravnih znamenitosti in popotovanj na predavanje Petre Draškovič Po kanadskem Skalnem gorovju, ki bo v četrtek, 23. februarja ob 19. uri v dvorani Italijanske skupnosti v Kopru, Ulica OF 10 (Circolo). 

Nacionalni in provincialni parki kanadske Alberte in Britanske kolumbije, poznani po dih-jemajoči pokrajini, sodijo tudi v varstveno okrilje UNESCO-ve svetovne dediščine. Skalnati razgibani vrhovi, ledeniki, alpski travniki, jezera in številni kanjoni nacionalnih parkov Banff, Yoho, Kootenai in Jasper pritegnejo vsako leto na miljone turistov. Kljub vsemu se v začetku sezone množici turistov še vedno da izogniti, zlasti, ko oprtamo nahrbtnik in noga ubira svoje poti – v snegu, skozi čistost gozda in med skalnimi stenami. Ko si noga, nikakor utrujena od poti, išče novih in novih korakov, vzponov, poti. Čudovito je doživljati svet na ta način, neobremenjeno, svobodno… Prisluhniti vetru, žvenketanju ledu na jezerih, bitju lastnega srca…

Očarana nad pokrajino Kanadskega Skalnega gorovja sedaj zbiram vtise. Dotik divjine je močan in darilo srečanj z živalmi nepozabno. Nekaj drobcev s tega mesečnega potepanja pa bo ob lepi fotografiji predstavljeno tudi na potopisnem predavanju. Prisrčno vabljeni.

Petra Draškovič www.petradraskovic.com

promocija

Share