14.06.2014 Dan slovenskih planinskih doživetij v Bohinjski Bistrici

Last modified date

dan planincevOPD Koper vabi v soboto, 14. junija  na Dan slovenskih planinskih doživetij v Bohinjsko Bistrico ob Dnevu slovenskih planincev 2014 in ob 120-letnici Orožnove koče – prve planinske koče SPD. Odhod avtobusa iz Kopra bo ob 6. uri s parkirišča pred stadionom Bonifika. Obvezna prijava do torka, 12. junija z vplačilom stroškov prevoza v društveni pisarni v Kopru. Izlet bo vodil Aldo Zubin.

To je dan srečanja vseh generacij planincev, zato vabimo vse: mlade, manj mlade in tudi družine.  Celodnevni program je raznolik. Predvidoma bomo odšli do Orožnove koče na planini za Liscem – 4 ure hoje ali na gorsko kolesarsko turo po južnih Bohinjskih hribih – 3-4 ure, lahko se le sprehodite po bližnji okolici.

Pripravljen bo tudi program za mlade planince in druga dogajanja: stojnice knjig, spominkov, opreme…, razstava. Ob 13.30 uri bo prihod vseh pohodnikov in izletnikov na prizorišče v Bohinjski Bistrici, ob 14.30 uri bo slavnostna prireditev pred dvorano Danica v Bohinjski Bistrici (sprevod praporščakov, kulturni program), sledilo bo druženje.               
Vabljeni, saj s prisotnostjo izrazimo našo pripadnost dolgoletni tradiciji slovenskega planinstva!

http://www.pzs.si/novice.php?pid=9298

promocija

Share