12.01.2017 Predavanje: Utrinki iz dežel Srednje Amerike

Last modified date

p2020217OPD Koper v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio Koper, vabi člane ter ljubitelje narave in popotovanj na predavanje Marize Viragh: Utrinki iz dežel Srednje Amerike, ki bo v četrtek, 12. januarja ob 19. uri v  dvorani Skupnosti Italijanov (Circolo) v Kopru, Ulica OF 10. Vstop prost!

Utrinki iz dežel Srednje Amerike – Kostarika, Nikaragva, Salvador, Honduras in Gvatemala

Srednja Amerika je naravna vez med Severno in Južno Ameriko. Politično jo sestavlja skupinica sedmih manjših držav, od katerih sem obiskala pet držav. V vseh petih državicah govorijo španski jezik in povsod prevladuje španska kultura, kar je posledica dolgoletne španske kolonialne politike. V tem delu Srednje Amerike bomo občudovali izjemno kombinacijo zgodovinskih spomenikov, naravnih lepot, kulture, glasbe in tudi ljudi.

V vsaki državi bomo videli tisto, kar je preprosto treba videti. V Kostariki se bomo sprehodili po ulicah glavnega mesta San Jose, videli vulkana Poas in Arenal, popeljali  se bomo skozi najlepši deževni gozd v srednji Ameriki in uživali v naravnem parku Tortuguero. V Nikaragvi naj izpostavim prelepi kolonialni mesteci Granado in Leon ter vulkan Masaya. San Salvador, glavno mesto države Salvador, je drugo največje mesto v Srednji Ameriki. Ogledali si bomo arheološki park Joya de Ceren, ki je pod zaščito Unesca. V državi Honduras se bomo  osredotočili lena  eno točko, in sicer najpomembnejši majevski arheološki park v Copanu. V Gvatemali pa   bomo občudovali tipično  špansko kolonialno arhitekturo mesteca Antiqua, obiskali bomo tudi majevski arheološki park Tikal ter slikovito majevsko mestece Chichi v pogorju zahodne Gvatemale in potovanje bomo zaključili  v glavnem mestu Gvatemala.

promocija

Share