17.10.2009 Izlet na Kojnik

Last modified date

OPD Koper vabi v soboto, 17. oktobra, na tradicionalni, že 30. pohod na Kojnik. Zborno mesto ob 9.00 v Prapročah. Ob koncu bo v Prapročah prijetno druženje. Izlet vodi Dragovan Justin (031/600 858).

30. jubilejni pohod na KOJNIK

Mnogi planinci imajo še v spominu Planinsko društvo TOMOS, ki je uspešno delovalo v okviru nekdanje tovarne Tomos. Društvo si je, po zgledu Obalnega planinskega društva, ki ima za svoj simbol Slavnik, v te namene prilastilo, nekoliko nižji hrib nad Podgorjem, to je KOJNIK (802 m) in pred 30 leti začelo prirejati tradicionalne jesenske pohode nanj in celo nameravalo tam zgraditi kočo oziroma zavetišče. Koča je ostala le pobožna želja, pohodi pa so se vendarle nadaljevali in dočakali, že nekaj let v okviru Obalnega PD, tridesetletnico.
Vedno je bil začetek in konec pohoda v Prapročah. Dolga leta so zaključili pohod pri gostoljubni družini Rojc, kjer se je nadaljevalo družabno srečanje ob veselih zvokih harmonike. Kasneje so družabno srečanje premestili k trem vaškim lipam, kjer bo tudi letos po hoji sledilo družabno srečanje: pekli bodo kostanj in si vzeli čas za kramljanje s prijatelji. Zborno mesto je v Prapročah pri treh lipah v soboto, 17. oktobra ob 9 uri.

promocija

Share