Podelitev najvišjih priznanj PZS za leto 2011

Last modified date

V soboto, 3. decembra 2011, je v Brežicah potekala svečana podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2011. Med dobitniki priznanj so tudi člani PD MDO primorsko-notranjskih društev (na sliki s predsednikom PZS Bojanom Rotovnikom).

Prejemnik Svečane listine PZS – najvišjega priznanja je Viktor Stopar – član PD Snežnik iz Ilirske Bistrice, sicer pa zaprisežen Slovenec z Bazovice in nam vsem znan kot uresničitelj začetne ideje in nato organizator vseh 31 pohodov Bazoviških junakov, dogodka, ki je ponesel njegov zgodovinski pomen širom po Sloveniji, Italiji, Hrvaški…

Prejemnika Spominske plakete PZS, ki jih Planinska zveza Slovenije podeljuje ob življenjskih jubilejih svojim najzaslužnejšim članom za njihovo dolgoletno zvesto in izjemno uspešno delo sta člana OPD Koper Mara Godnič in Aldo Zubin.

Planinci smo ponosni na naše dobitnike priznanj, saj tudi zanje velja, kar je slikovito povedal slavnostni govornik na svečanosti olimpionik Miroslav Cerar:

»Čestitam vam, vsem prejemnikom priznanj in odlikovanj. Mnogo nesebičnega in požrtvovalnega dela, prostovoljstva, ste vložili na številnih področjih planinstva, skrbeli, da so lahko planine užili tudi drugi, brez razlik. Opozorili ste z lastnim vzgledom na vsestranski pozitivni pomen planinstva in izstopili iz množičnosti, kot nosilci vrhunskih podvigov.«

http://www.pzs.si/novice.php?pid=6470

promocija

Share